Onderhoud van electrische Cv-ketels

Onderhoud van electrische Cv-ketels in Valkenswaard

loodgieter valkenswaardAls het gaat om Cv-ketels zijn er veel geweldige keuzes beschikbaar voor huiseigenaren. Sommige Cv-ketels zijn elektrisch, terwijl andere op gas werken. Het bijhouden van je Cv-ketelis een keuze die je moet maken voor een betere bewaring van het systeem, omdat we onderhoud vaak als vanzelfsprekend beschouwen. Voor problemen of onderhoud bel de loodgieter ui Valkenswaard bii jouw in de buurt op 040- 231 97 37

 

 

 

Types
Kiezen uit de juiste waterverwarmer voor thuis kan behoorlijk verwarrend zijn, vooral als je je niet bewust bent van wat daarbuiten is. Tegenwoordig zijn er veel keuzes, aangezien boilers in de volgende variëteiten voorkomen:

  • Gas
  • Olie
  • elektrisch
  • tankless
  • Gaswatertanks

Dit is het meest populaire type waterverwarmer omdat ze gas als brandstofbron bevatten. Deze watersystemen zijn economisch efficiënt om te draaien omdat de energiebesparing het een van de beste keuzes maakt. Een geweldige optie in een gaswatertanksysteem is er een met een elektrische ontsteking die automatisch de branders aanstuurt zonder een waakvlam te hebben.

Olie watertanks
Een op olie gebaseerde watertank heeft net zo snel een hersteltijd als het gassysteem. Het enige nadeel van een op olie gebaseerd systeem is dat het veel meer onderhoud vereist. Aan de positieve kant is er geen pilootlamp nodig die de unit veilig maakt om te gebruiken.

Elektrische watertanks
Een andere populaire optie is de elektrische Cv-ketel. Deze systemen zijn goedkoop en zeer eenvoudig te installeren. De kosten om ze te bedienen zijn in de loop der jaren echter gestegen en blijven dat nog steeds. De kosten worden weergegeven op uw energierekeningen.

Tankless Cv-ketels
Een tankloos systeem kan op gas of elektrisch worden getankt. Ze vereisen geen opslageenheid of een kleurtje. Dit is waarom ze bekend staan ​​als “tankloze” systemen. Een tankless Cv-ketel voordeel is dat het warm water on-demand biedt wanneer een kraan opent.

Tekenen een Cv-ketel die slecht werkt
Je denkt misschien niet te veel na over je Cv-ketel, maar als het je begint lastig te vallen, moet je klaar zijn om feiten te doen. Dit betekent het herkennen van de waarschuwingssignalen. Als u een van de volgende symptomen ervaart, moet u uw systeem laten vervangen of laten repareren:

  • Lawaai
  • Geen warm water
  • Langzamere hersteltijd
  • lekkages
  • Lawaai

Als u uw systeem hoort rammelen, kan dit een opstoppingsprobleem zijn van het aanwezige sediment. De luchtbellen die door het sediment opstijgen, veroorzaken het gerommel. Het bezinksel kan ervoor zorgen dat het verwarmingselement uitbrandt.

Geen warm water
Als u warm wordt maar geen warm water, betekent dit dat een van de verwarmingselementen is verdwenen. In een conventionele watertank zijn er twee verwarmingselementen. Wanneer de ene werkt en de andere niet, kan heet water niet worden bereikt.

Langzame hersteltijd
Als u merkt dat uw watertank een langzamere hersteltijd heeft na het laden van een wasgoed of na het douchen, kan de opbouw van sediment het verwarmingselement beïnvloeden. Wanneer sediment de verwarming van het water verstoort, duurt het langer om het water te verwarmen.

Lekkages
Als u water rond of onder uw tank waarneemt, kan de tank roesten, wat betekent dat deze moet worden vervangen. Sediment kan worden opgesloten in een pakking waardoor het druppelen van een sanitaire verbinding. Een nieuwe watertank zal u deze sanitaire problemen niet geven.

Onderhoud voor een watertank
Wanneer een Cv-ketel het beste werkt, kun je op elk gewenst moment heet water gebruiken. Een waterverwarmer kan een zeer betrouwbaar apparaat zijn, gezien het juiste onderhoud. Onderhoud helpt het bewaard te houden en efficiënt te laten werken. De typische levensduur van een Cv-ketel is overal tussen de 10 en 15 jaar, omdat u zich het volgende moet bezighouden om het onderhouden te houden:

Veiligheid
Drukventiel
Het systeem doorspoelen
Veiligheid eerst

Elke tand die u aan uw waterverwarmer onderhoudt, vergeet nooit om de stroomtoevoer uit te schakelen. Dit komt omdat sommige verwarmers vast zijn aangesloten. Als u een gaskachel bezit, draai dan voordat het onderhoud begint de gasschakelaar naar de pilootstand.

Drukventiel
Het overdrukventiel bevindt zich aan de bovenzijde van de boiler. Wanneer en wanneer een tank te overdruk krijgt, wordt de klep uitgeschakeld om de druk te ontlasten. Het testen van de werking van de klep zal dit probleem helpen voorkomen en toekomstige schade voorkomen.

Het systeem uitspoelen
Jouw boiler moet minstens om de zes maanden worden leeggemaakt. Dit helpt om te voorkomen dat het sediment de tank corrodeert, omdat de opbouw van tankafzetting ook kan helpen de energie-efficiëntie van de watertank te verminderen.

Door deze eenvoudige stappen te volgen en de juiste boiler voor uw huis te krijgen, voorkomt u dat u deze voortijdig moet vervangen en dure reparaties moet uitvoeren. Neem contact op met uw plaatselijke loodgieter voor onderhoud of een elektricien voor installatie. Voor problemen of onderhoud bel de loodgieter ui Valkenswaard bij jouw in de buurt op 040- 231 97 37

Neem direct contact met ons op