WATERVERWARMINGSSYSTEMEN

loodgieter valkenswaardEr zijn veel keuzes als het gaat om waterverwarmingstoestellen. Een Cv-ketel wordt geleverd in gas of elektrisch, waarbij elke brandstofbron een andere manier biedt om het water in huis te verwarmen. Een gasgestookte boiler verwarmt het water in de tank langzamer dan een elektrische eenheid.

Het belangrijkste voordeel van een gaskachel is dat het de huiseigenaar meer geld bespaart omdat het water sneller kan verwarmen dan zijn tegenhanger. Een elektrische boiler is de meer populaire keuze onder eenheden vanwege de consistentie.

Een elektrische boiler verwarmt zeer snel water, zodat er geen opening tussen koud en warm is. De huiseigenaar ontvangt direct warm water voor veel dingen in huis, waaronder:

 

 

 • Baden / douchen
 • Afwassen
 • Wasserij (wasmachine)

Tankloze en zonneboilers zijn iets nieuws op de sanitairmarkt. Ze leveren onmiddellijk warm water, maar zijn compacter en efficiënter. Een tankloos systeem gebruikt bijvoorbeeld gas of elektrisch om het water op te warmen.

Erkend Loodgietersbedrijf ValkenswaardEen van de belangrijkste voordelen van een tankloos systeem is de geldbesparing. Er wordt geen geld uitgegeven aan het verwarmen van de tank vol water zoals traditionele eenheden dat doen. Het heeft echter een aantal beperkingen omdat het misschien niet in staat is om het hele huishouden te verwarmen.

Zonneboilers worden verwarmd door de zon. Panelen zijn geïnstalleerd die het water helpen opwarmen. Omdat het een nieuwere manier is om water in huis te verwarmen, zijn er enkele nadelen, zoals de hogere installatiekosten aan de hogere kant.

De belangrijkste voordelen van een zonneboiler zijn dat deze de huiseigenaar een minder dure runtime biedt en geen vervuiling veroorzaakt. Solar helpt ook om de afhankelijkheid van elektriciteit en gas te verminderen.

Onderhoud
Een Cv-ketel is vaak geplaatst in de kruipruimte van de kelder en vergeten. Het is verantwoordelijk voor het verwarmen van water in het huis en zorgt ervoor dat warme douches kunnen worden meegenomen in combinatie met de instelling “Warm” op de wasmachine.

Een verwarmde kachel zal van 10 tot 15 jaar meegaan. De eigenaar ziet de volgende tekens omdat dit indicaties zijn dat het moet worden vervangen:

 • Geen warm water helemaal
 • Lawaai
 • lekkages
 • Oneven smaak of geur van water
 • Heet water dat niet lang meegaat

Heet water kan  een probleem zijn dat voortkomt uit de thermostaat. Als het waterreservoir deze tekenen begint te vertonen, is het belangrijk dat de lokale loodgieter uit Valkenswaard te bellen op 040- 231 97 37 hij zal danonmiddellijk komen om de thermostaat te vervangen.

De meeste elektrische apparaten maken geluiden. Dit is normaal gesproken een laag zoemend geluid. Maar als er een luid bonzend geluid is, kan dit betekenen dat de eenheid moet worden gerepareerd of vervangen. Het hangt allemaal af van wat het probleem is.

Vreemd smakend of ruikend water betekent dat het water is besmet. De meeste klachten zijn dat het water een metaalachtige smaak of geur heeft. Dit kan betekenen dat de unit verouderd is of niet goed is onderhouden, omdat onderhoud voor de meeste sanitaire voorzieningen vereist is.

Vervanging
Als de Cv-ketel definitief uit is, is een upgrade naar een nieuw systeem nuttig. Nieuwe en efficiënte modellen kunnen goed in de toekomst worden gebruikt zonder onderhoud. Voordat men een nieuwe Cv-ketel koopt, zijn er enkele dingen die u moet overwegen:

 • Welke maat is nodig
 • Waar te installeren
 • Type voedingsbron

De grootte is van belang als het gaat om Cv-ketels. Velen maken de fout om aan te nemen dat ze allemaal in één maat zijn en als ze thuiskomen, moet deze worden geretourneerd voor een grotere of kleinere eenheid. Overmaatse eenheden verspillen veel meer energie.

Een gebied waar de warmwatertank moet worden geïnstalleerd, is belangrijk. Velen denken dat het veilig is om aan te nemen dat de tank op dezelfde plek als de oude moet worden geïnstalleerd. Een watertank die in een kleinere ruimte wordt geplaatst, riskeert uitgebreide schade aan het huis, zoals lekkages.

De belangrijkste opties voor stroomvoorziening zijn gas, elektriciteit en zonne-energie. Elektrisch heeft een speciale lijn nodig waar gas zijn eigen aardgas- of propaallijn nodig heeft. Vasthouden aan wat er al is, helpt huiseigenaren geld en tijd besparen.

Bel onze erkende loodgieter uit Valkenswaard, hij is altijd bj jou in de buurt, bel 040- 231 97 37  !

Neem direct contact met ons op